kezdőoldal

az iskola

a módszer

kiképzők

kiképzési tanács

bentlakásos képzés

kutyanapközi

fedeztetés

kutyapanzió

gazdára váró kutyák

webáruház

 

 

Extenzív kutyaviselkedés formáló technika.                  Kérjen egy ajánlatot, abból baj nem lehet!

 

Szerezze meg az információt, és alakítsa gyorsan kutyája viselkedését olyanná, amilyenné szeretné.  

 

Melyik kutyatartó nem vágyik arra, hogy egy vezényszó elhangzását követően kutyája villámgyorsan és örömmel hajtsa azt végre? Ha Ön is közéjük tartozik, olvassa el az alábbi sorokat és megláthatja, hogy egy olyan kiképzési technikát ajánlunk, melyet bárki - előzetes etológiai vagy kiképzési ismeretek nélkül is - könnyedén, 100%-os eredménnyel alkalmazhat.

 

Sokféle módszer létezik. Számos nagynevű kiképző által kidolgozott és jól használható metodikáról olvashatunk könyvekben és az Interneten is. Súlyos összegekért szemináriumokon fejleszthetjük tudásunkat és ismerhetjük meg a legmodernebb kiképzési fogásokat, vásárolhatunk drága kiképzési eszközöket, de valahogy mégis csak kevés embernek sikerül kutyáját olyan kellemes társsá nevelni, ami alkalmassá teszi őt arra, hogy a mindennapi életben harmonikusan beilleszkedjen az emberek által benépesített világba.

 

Ebben a programban nem akarunk kutyakiképzőt faragni senkiből. Arra törekszünk, hogy Ön a legrövidebb idő alatt megszerezze azt az információt, melyet az adott problémára keres és ezt követően napi néhány percet ráfordítva formálhatja kutyája viselkedését.

 

Mi egy olyan technikát ajánlunk, melyhez nem szükséges előzetes felkészülés, nem szükséges ismerni azokat az etológiai, kinológiai összefüggéseket, melyek segítenek a módszer megértésében és elsajátításában. Egy olyan követhető és egyszerűen elsajátítható tudást adunk a kutyatartók kezébe, melynek segítségével tulajdonképpen azt értik meg, hogy „hogyan tanul a kutya”.

Mindezt úgy, hogy miközben megismerik az adott vezényszó tanítási folyamatát, ezzel egy időben kutyájukat is megtanítják a végrehajtásra. Nem kell trükköket alkalmazni, nem kell bonyolult mozdulatsorokat megtanulni, de főleg nem kell hónapokon át várni arra, hogy a kutyának leessen már végre, hogy mit is várunk el tőle.

 

Az extenzív módszert alkalmazva a kutya percek alatt él át olyan pozitív élményeket, melyek azonnali fejlődést indítanak el a fejében. Azonnal érti, de a legfontosabb, hogy azonnal csinálni akarja és örömmel csinálja is azt, amit utasításba kap. Ennek oka, hogy módszerünk használatának segítségével a kutya nem azt érti – ellentétben a hagyományos módszerekkel – hogy a parancs elhangzását követően ezt, vagy azt kell tennem és akkor majd jutalmat kapok, hanem egyszerűen a vezényszó adott szituációkhoz köti a jutalmazást. Tehát: pl. a hívó parancs elhangzása nem azt jelenti a kutya számára, hogy „ha ezt meghallom ilyenkor oda kell futnom és adnak valami finomat”, hanem azt a képet építjük ki a kutya fejében, hogy „amikor a parancs elhangzik a gazditól finomat kapok” Ez persze nem képzelhető el másként, csak úgy, ha odafut a szeretett gazdihoz, így az odafutás automatikus, belülről fakadó, mintegy melléktermékként jelentkezik a viselkedésében. A különbség csupán árnyalatnyi, vagy legalábbis annak tűnik, de az eredmény nagyságrendekkel gyorsabb viselkedés-változás.

 

Miért hívják mindezt „extenzív” módszernek?

Az extenzív szó nyújtást, kiterjesztést jelent. A módszer pedig éppen erre épül. Egyszerű technikák segítségével a vezényszavak jelentése villámgyorsan beépül a kutya fejébe, majd el lehet kezdeni a nyújtást, és a kiterjesztést. Nézzük itt is példaként a hívó parancsot. A kezdeti időszakban a kutya megérti, hogy a neve, a "hozzám" vezényszó, vagy éppen egy sípszó hangja azt jelenti: „a gazdi most finomat ad”. Később a távolságot elkezdjük nyújtani egészen hallótávolságig, aztán pedig kiterjesztjük úgy, hogy olyan körülmények között is működjön, amikor a kutya pl. egy másik kutyával játszik, vagy épp egy macskát vesz üldözőbe.  

 

A módszer alkalmazható lakásban, kertben vagy kennelben tartott kutyák esetében és a képzés akár néhány hetes korban elkezdhető. Az extenzív kiképzési módszer alkalmazása mellett felnevelt kutyák mind-mind harmonikus együttélésre képesek és ugyanígy alkalmazható a módszer a gazdájával jó kapcsolatban lévő felnőtt kutyák viselkedésének formálásához is. Kivételt képez persze az a néhány egyed, amely valamilyen genetikai korlát miatt képtelen a tanulásra. Nem reménytelenek azonban azok a felnőtt egyedek, melyek a nem megfelelő felnevelés miatt antiszociálissá váltak, kivéve ha túlzottan agresszívak, vagy túlzott félelmet mutatnak.   

Ha elfogadja a segítségünket, kattintson!

  

 

Itt elérhet minket: Szabó Gábor, Tel.: 06/30/9820 504

e-mail:   
gabor@kutyakikepzobazis.hu

 

 

 

 

 

Mentőkutya kiképzés, Kedvenckutya képzés, Kutyapanzió, Kutyaiskola, Kutyakiképzési módszer, Bentlakásos képzés, Kutya napközi, Fedeztetés, Árva kutyák,  Egészség, Webshop