kezdőoldal

az iskola

a módszer

kiképzők

kiképzési tanács

bentlakásos képzés

kutyanapközi

fedeztetés

kutyapanzió

gazdára váró kutyák

webáruház

 

 

 

 

Bentlakásos képzés

 

Mit is jelent a bentlakásos képzés, és kik veszik igénybe?

Azok a kutyatartók, akiknek nincs elég idejük és néhány hónapig hajlandóak megválni kedvencüktől annak reményében, hogy egy jól képzett kutyát kapjanak vissza, választhatják a kiképzésnek ezt a módját. Valamit azonban mindenképpen tudnia kell erről a lehetőségről.

 

Az igaz, hogy a kutya viselkedése egy rutinos szakember kezei alatt lényegesen gyorsabban és hibáktól mentesen változik, de ez nem jelenti azt, hogy gépet lehet csinálni szegény kutyából, amit ha bekapcsolunk, akkor csak a mi parancsainkat várja. Ahhoz, hogy a kutya által tanultakat a gazdi is alkalmazni tudja, kénytelen lesz néhány órát tanulással tölteni. Kutyája ugyan a bentlakásos képzés alatt elsajátítja mindazokat a viselkedésformákat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy bizonyos körülmények között kommunikálni tudjon az emberrel, de az embernek is el kell sajátítania azokat az ismereteket, melynek segítségével kommunikálni tud a kutyával.

 

A legtöbb kutyatartó azt gondolja, hogy ennek semmi értelme. Mit kell, mit lehet tudni a kutyával való kommunikációról!? Ki nem tud parancsokat osztogatni a saját kutyájának!? Parancsolni persze bárki tud. Aztán meg panaszkodni, hogy ez a kutya csak a kiképzőjének engedelmeskedik, a gazdinak meg nem. Hogy ez ne történhessen meg, néhány óra ráfordításával Önnek is meg kell tanulnia, hogy kutyája mit tud, mit nem tud. Mit, mikor és hogyan követelhet tőle. Mik azok a szituációk, amikor a kutya egy parancsra a tanult módon reagál és mik azok, amikor nem fog reagálni, vagy nem úgy, ahogy elvárnánk.

 

Ha ezt a minimális időt sem tudja e-célnak szentelni, akkor ezt a lehetőséget sem Önnek találták ki. Akkor meg kinek? Például azoknak a tenyésztőknek, akiknek a kutya tenyész-engedélyének megszerzése érdekében szüksége van a munkavizsgára.

 

Ez azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy egy "kedvenckutya" esetében nem működik a bentlakásos kiképzés, csupán annyit jelent, hogy a gazdi nem ússza meg teljes egészében a tanulást. Így is számolni kell egy minimális tanulási idővel, amit egy néhány órás tananyag végighallgatásával és néhány későbbi konzultáció (telefon, e-mail) segítségével meg lehet oldani.

 

Keressen minket, ha több információt szeretne és szívesen átbeszélné, hogy az Ön esetében mik a legjobban alkalmazható lehetőségek.

 

Ha elfogadja a segítségünket, kattintson!    árak

 

 


                                                

Itt elérhet minket: Szabó Gábor, Tel.: 06/30/9820 504

e-mail:  
gabor@naturamarket.hu

 

 

 

Mentőkutya kiképzés, Kedvenckutya képzés, Kutyapanzió, Kutyaiskola, Kutyakiképzési módszer, Bentlakásos képzés, Kutya napközi, Fedeztetés, Árva kutyák,  Egészség, Webshop